Trebamo li bušotine nafte i plina, zagađenja mora otrovnim isplakama i izljevima nafte, te smrad sagorijevanja ugljikovodika u zraku umjesto iscjeljujućeg mirisa morskog aerosola i sredozemne vegetacije? I sve to trpjeti kroz idućih 30 godina?!
Još nam i govore da se platforme, plamen i smrdljivi gust crni dim iz njihovih baklji, cjevovodi za transport nafte, opskrbni tankeri i prostrane naftne mrlje navodno neće moći vidjeti na udaljenosti 6 km od obale!
Nude nam smrt umjesto života, a još veće siromaštvo u ime lažnog prosperiteta.
Na nama je da zajedno odlučimo: hoćemo li nakon višegodišnje sustavne pljačke, dopustiti na kraju još i otimačinu i zagađenje čitavog NAŠEG hrvatskog mora i kopna!

.

Štićenike ugljikovodika motivira samo novac. Potkupljeni ne vide da ih korporacije pretvaraju u sluge tek sitnišem. Slijepi u pohlepi za nikad dovoljno ostvarivim, nesposobni utvrditi ciljeve, iz sebičnih pobuda uništavaju i ruše sve što uistinu vrijedi, a što prljavim novcem nikad ne mogu kupiti.

.

Nas većinu vodi srce, opasnost nas hrabri, a nadahnjuju ljubav i more. Mi zajedno stvaramo, krećući se smjelo k neizvjesnoj budućnosti.
Brinemo da NAŠ Jadran, jedan i jedini, ostane i za sva morska bića, i za nas, i poslije nas. Zato pobjeđujemo!

.

facebook_dark

‘Obrana mora je društvena dužnost svakog građanina. Važno je razmišljati o tome kako ljudsko biće mora preuzeti odgovornosti u vremenu svog života.
Mi danas branimo okoliš koji će naša djeca naslijediti.’

.

Podržite i pratite Facebook stranicu naše građanske inicijative, posvećene zaštiti i očuvanju Jadrana, obustavi istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu, te promicanju održivog razvoja Jadrana i Republike Hrvatske! Branimo zajedno NAŠ Jadran!

.

NJ_Sea_Life

NJ_Conceptual

NJ_Tursiops Heard_2

20150921_154021_Timeline

NAS Jadran_Timeline

NJ_zero

NJ Clear Logo_INVERT WP_Full_BLUE

NAS Jadran_inverted_SA_v0

.

SAVEADRIATIC_Transparent

.

2 misli o “

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s