Kompanije se povlače s našeg Jadrana, govori se i o raspadu projekta. Je li vrijeme opuštanja, spavanja, proslava?

Dok se većina građana trenutno odmara na ljetovanju, unutarnje sile ne miruju, niti imaju namjeru odustati, što potvrđuju i službenim objavama poput ove nove. Je li u pitanju tek njihov lažni optimizam radi javne obrane posrnulog projekta?

Nedavni za nas povoljni događaji neka nam daju poticaj da mi građani zajedno možemo i protiv najmoćnijih korporacija, i protiv najperfidnijih vladajućih političkih struktura. Ipak, već druga dobivena bitka ne znači da sad možemo mirno spavati. Nastavimo širiti informacije, pripremajući se za rujan, za nove regrutacije građana i nastavak pružanja sve masovnijeg otpora, u obrani naših prioritetnih nacionalnih interesa!

> JOŠ NIJE VRIJEME SPAVANJA I SLAVLJA – BORBA SE NASTAVLJA!


Barbara (za Glas Slavonije): ‘Istraživanje i eksploatacija ugljikovodika dugotrajan je proces, a ovo odustajanje konkretno znači manje investicija u sljedećem razdoblju u nova istraživanja. Ono što je bitno naglasiti je da se investicije počnu realizirati jer jedino s konkretnim istražnim aktivnostima možemo utvrditi čega i koliko imamo kada su u pitanju plin i nafta te posljedično krenuti s novom proizvodnjom. Činjenica je da će se investicije uskoro početi realizirati, i to je ono što je u ovom trenutku najvažnije. Projekt ide dalje prema planu, potpisivanje ugovora s drugim kompanijama očekujemo početkom rujna kako za more tako i za kopno, a s obzirom na planove oko raspisivanja drugog javnog nadmetanja, s malim odmakom očekujemo potpisivanje ugovora i za te istražne prostore od kojih se sada odustalo. S obzirom na veliki interes koji je iskazan za preostale istražne prostore kako na moru tako i na kopnu, krajem rujna, a nakon potpisivanja prvih ugovora, planiramo objaviti drugo javno nadmetanje za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika.’

Opširnije:

Glas Slavonije: Projekt ide dalje prema planu, interes je velik!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s