Nove dobre vijesti iz susjedne prekomorske Italije – iz Riminija kreće opća mobilizacija protiv bušenja Jadrana. Formira se jadranska fronta protiv provedbe naftnih istraživanja i eksploatacije!

.

‘Ruke dalje s našeg mora!’: Opća mobilizacija Riminija protiv bušenja na Jadranu

Pod navedenom parolom grupacija Sos Adriatico Rimini (akronim koja okuplja desetke udruga i odbora za zaštitu okoliša pokrajine) danas, subota u 17:30, iz luke Rimini, pokrenula je miran prosvjedni marš: za more bez bušotina.

Povorka će se kretati od pristaništa Rimini Bagno 26, gdje će na kraju događaja informativno reći NE platformama za istraživanje i eksploataciju fosilnih goriva (nafte i plina), koje je talijanska Vlada premijera Renzija zahvaljujući Uredbi razvoja i dekretu Otključaj Italiju (Sblocca Italia) predvidjela ispred Riminija, Igea Marine, Cattolice i Cesenatica.

Kampanja javnog prosvjeda, koja službeno kreće ove subote iz Riminija, čini sastavni dio s nacionalnim talijanskim otporom protiv naftnih bušenja od strane koordinacije No Triv (NE bušenju) i mnogim drugim organizacijama koje se bore za isti cilj (npr. Greenpeace, Legambiente, No Ombrina i drugi). Središnjica aktivista – zaštitara okoliša Riminija, ozbiljno zabrinutih zbog utjecaja na okoliš, gospodarstvo i turizam zbog nekoliko projekata istraživanja i eksploatacije ugljikovodika planiranih u jadranskom moru Italije, poslala je prije nekoliko tjedana pismo guverneru Stefanu Bonacciniju i svim gradonačelnicima provincije sa znakovitim naslovom ‘Privatizacija profita – socijalizacija štete.’

Udarno informiranje kampanje ‘SOS Adriatico Rimini za more bez bušotina’ također ima za cilj obuhvatiti i uključiti sve veći broj sektora talijanskog gospodarstva – kategorije poput ribara, spasitelja plaža, vlasnika i radnika objekata turističkog smještaja, i mnoge druge, s ciljem okupljanja i formiranja zajedničke jadranske fronte za polazak u bitku.

.

Izvor – Rimini Today: “Giù le mani dal nostro mare”: Rimini si mobilita contro le trivellazioni in Adriatico

Povezana peticija: L’Emilia Romagna si faccia promotrice del referendum nazionale per la modifica dell’art. 35 del Decreto Sviluppo. Fermiamo le trivellazioni petrolifere in Adriatico!

.

shutterstock_149877008-original-1389368074

SAVEADRIATIC_Transparent


facebook_dark

‘Obrana mora je društvena dužnost svakog građanina. Važno je razmišljati o tome kako ljudsko biće mora preuzeti odgovornosti u vremenu svog života.
Mi danas moramo braniti okoliš koji će naša djeca naslijediti.’

Podržite i pratite Facebook stranicu naše nove građanske inicijative, posvećene zaštiti i očuvanju Jadrana, obustavi istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu, te promicanju održivog razvoja Jadrana i Republike Hrvatske! Obranimo zajedno NAŠ Jadran!

NAS Jadran_Timeline_1080


.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s