Mlade generacije nastavljaju s promotivnim akcijama, radi zaštite Jadrana od bušenja nafte i plina!

I ovog puta, ponovo putem svojih vlastitih kanala masovnih medija, do kojih je nama, koji smo đačko doba već prošli, ipak nešto teže doprijeti.

Sada je u jednu lijepu školsku prezentaciju turizma i njegova značaja, naizgled uobičajeno edukativnu, kao glavna poruka, međutim, integrirana već poznata otvorena informacija o stvarnoj naravi projekta bušenja Jadrana, koja prema informaciji autorica prezentacije, ponovo vrlo uspješno i pohvalno nalazi put do primatelja poruke – mladih školskih generacija, koje se itekako imaju pravo slobodno informirati. I odlučiti i same o svojoj vlastitoj budućnosti, konkretno u vidu zaštite i očuvanja našeg jedinog, prevrijednog mora.

Prezentaciju možete pogledati na sljedećoj poveznici:
https://www.facebook.com/CleanAdriatic/posts/479576542207026

Naravno, sasvim je jasno danas i većini mladih, kako je očuvanje mora, i prirode općenito, zadatak od posebne važnosti za sve nas! Čista priroda, ne samo da je golema vrijednost naše prostorne i teritorijalne cjelovitosti, te istinske pripadnosti ovom našem prelijepom zavičaju, već je ona ujedno i ključ kontinuiteta našeg dugogodišnjeg prepoznatljivog turizma kao posebno važnog čimbenika ekonomije naše države, i njenog daljnjeg ekonomskog razvitka.

Potpuno im je jasno i to, da se istome u potpunosti suprotstavlja projekt Ministarstva gospodarstva Vlade RH – tzv. Okvirni plan i program istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu, koji uslijed prijetećih 30-godišnjih onečišćujućih naftaških aktivnosti ozbiljno prijeti potpunom uništenju, ne samo mora kakvo do danas poznajemo, i života morskih bića i ljudi, već i našeg dugogodišnjeg kvalitetnog i uspješnog turizma koji je takvim postao ponajviše zahvaljujući u svijetu prepoznatljivom divnom i čistom, još uvijek očuvanom našem Jadranskom moru.

Ako možda neki od nas više i ne vjerujemo vlastitoj pameti – vjerujmo mladima – oni često iskreno prepoznaju istinske vrijednosti puno bolje od većine nas odraslih, koji mnogi od nas neopravdano robujemo novcu – i to, u slučaju naše hrvatske situacije, redovito imaginarnom, koji zaista nikad nećemo vidjeti nastavimo li slušati političare i vjerovati njihovim praznim obećanjima, poput običnog ‘stada ovaca’ ili ‘gusaka u magli’.

Možemo li mladima mi odrasli dati podršku kakvu jedinu od nas zaslužuju? – Da budemo još odlučniji, snažniji, edukativniji prema masama, i aktivniji u obrani onog što nam uistinu pripada – za nas same, za jedino more koje imamo, i osobito za naše mlade generacije koje ostaju iza nas, i kojima je ovo predivno Jadransko more, ono za što se zaista treba bez sustezanja založiti, pa i boriti za njegovo očuvanje!

Vremena je vrlo malo, prijetnja je ozbiljna. Ugovore s naftnim kompanijama Vlada namjerava potpisati već ovog mjeseca! Ako nam nekima možda i nije više toliko stalo do zaštite prirode – promislimo još jednom, probudimo se, aktivirajmo, pokrenimo, i učinimo nešto, u prvom redu radi svih generacija koje dolaze!

Ovim projektom vlasti sad već zaista krše svaku mjeru naše građanske tolerancije – više ne dopuštaju ni učenicima škola da budu mirni i spokojni, da marljivo uče, kako bi se u miru obrazovali da bi gradili jednog dana kvalitetniju i bolju budućnost naše zemlje, ujedno i za sebe i svoje buduće obitelji. Umjesto da im u tome, kao vladajući, odabrani od naroda, pomažu – oni i našu djecu, naprotiv, nepotrebno, čak svjesno i zlonamjerno opterećuju, otežavaju im školovanje, i ugrožavaju izravno njihovu budućnost.

Učenici i djeca, osim svojoj generaciji, šalju i nama ovim putem jasnu poruku. Ne traže puno, osim da ih podržimo, i da za njih sačuvamo naše i njihovo more, onakvo kakvo treba ostati – čisto, prirodno, puno života i predivno.

Nemojmo ih iznevjeriti! Branimo, zajedno s njima, naše jedino Jadransko more!

Uživajte u prezentaciji.

14 15 16Završni slajdovi prezentacije s porukom protiv naftnog bušenja na Jadranu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s